< Zpět na seznam článků

Jak získat elektronický recept bez mobilního telefonu a e-mailu

Především starší lidé, kteří nemají přístup k internetovému připojení nebo nevlastní telefon, mohou svého ošetřujícího lékaře požádat o vystavení elektronického receptu na tzv. papírové průvodce.
erecept papírová průvodka

eRecept, tedy elektronický recept, který je vydán na papírové průvodce obsahuje údaje, na které byl pacient zvyklý u papírového receptu. Papírová průvodka není klasickým receptem, jedná se o převedení elektronických dat o předepsaných lécích do papírové podoby.

Papírová průvodka obsahuje elektronický podpis lékaře a čárový kód, který umožní lékárníkovi přístup k příslušnému elektronickému receptu. Kromě čárového kódu průvodka obsahuje také kód z čísel a písmen (tzv. identifikátor), který může pacient lékárníkovi nadiktovat. Papíroví průvodka k eReceptu také může obsahovat takzvaný QR kód.

Vše je o domluvě s lékařem

Po domluvě se ošetřujícím lékařem si je možné vyžádat další formy elektronického receptu. Lékař může eRecept zaslat jako SMS zprávu na pacientovo telefonní číslo, případně také do pacientova e-mailu.

Čerpejte výhody eReceptů s e-rezervací

Pokud máte přístup k internetu, díky elektronické formě receptu si své léky z eReceptu můžete předem zarezervovat pomocí on-line rezervace do Alphega lékáren ve 4 jednoduchých krocích. Poté si je pak s jistotou vyzvednete ve vaší nejbližší kamenné Alphega lékárně. Díky on-line rezervaci se tak do lékárny vydáte až ve chvíli, kdy pro vás lékárník bude mít léky z eReceptu připravené. O dalších výhodách eReceptů se můžete informovat zde.