< Zpět na seznam článků

Jaké jsou výhody eReceptu? Alphega lékárna radí

Od 1. ledna 2018 je elektronická preskripce povinná, lékaři tak svým pacientům vystaví recept na léky elektronicky – hovoříme o tzv. eReceptech. V čem spočívají výhody elektronických receptů?
výhody ereceptu

Zavedení elektronických receptů v České republice s sebou nese řadu výhod pro pacienty. Mezi hlavní benefit patří možnost lékaře poskytnout eRecept svému pacientovi vzdáleně, pacienti tak již nutně nemusí lékaře navštívit fyzicky. Lékař vám eRecept může předat v několika podobách - v e-mailu, v SMS nebo na tzv. papírové průvodce (papírová verze digitálního receptu). Informujte se u svého ošetřujícího lékaře o těchto možnostech.

Nespornou výhodou eReceptů je rovněž nemožnost zfalšování nebo neúplného vyplnění, lékař má při řádném vyplnění eReceptů jistotu, že svému pacientovi předává formou eReceptu preferovaný léčivý přípravek, který si pacient vyzvedne v lékárně.

Více času a méně čekání s on-line rezervací

Můžete se dostat do situace, kdy se s elektronickým receptem vydáte do lékárny, ale dané léky, které vám lékař předepsal, lékárna nebude mít zrovna ihned k dispozici a bude je pro vás objednávat. V tomto případě budete muset lékárnu navštívit ještě jednou, až vaše léky na předpis bude mít daná lékárna k dispozici.

Šetřete svůj čas a před cestou do lékárny využijte on-line rezervaci. Jednoduše zadejte 12místný kód vašich eReceptů v rezervačním systému Alphega lékáren, vyberte si Vaši oblíbenou Alphega lékárnu, kde vám léky připraví k osobnímu odběru, a pak už je vyčkejte na SMS zprávu a e-mail s výzvou, že jsou vaše léky připraveny.

Návod na elektronické recepty

Máte další otázky týkající se eReceptů? Přečtěte si článek o tom, jak elektronické recepty fungují.